Ένωση για την πατρίδα και τον λαό - Επίσημος Ιστότοπος

Επικοινώνηστε μαζί μας

Απόσπασμα ομιλίας Βύρωνα Γ. Πολύδωρα στη Διακαναλική Συνέντευξη Τύπου

Ιδρύσαμε ένα νέο κόμμα. Που είναι γνήσιο τέκνο της ανάγκης και ώριμο τέκνο της οργής που λέει και ο Κώστας Βάρναλης. Το λέμε ΈΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟ. Το όνομά του είναι ο ίδιος ο σκοπός μας. Ανοίξαμε μια αίθουσα υποδοχής. Για να σας υποδεχθούμε στον αγώνα για την Πατρίδα και τον Λαό. Αίθουσα υποδοχής όλων των προδομένων, δαρμένων, χαρατσωμένων, αδικημένων, απολυμένων, διωκομένων. Στον αγώνα κατά της φαυλοκρατίας, της κλεπτοκρατίας και της ολιγαρχίας που δυναστεύουν τον τόπο. Μια πρόταση ελευθερίας ή απελευθέρωσης θέλουμε να ζήσουμε. Να ξαναβρούμε, σαν Έθνος, σαν Λαός, τη χαμένη περηφάνεια μας και την κλονισμένη αξιοπρέπειά μας. Μας βομβαρδίζουν τα «παπαγαλάκια» και οι τοκογλύφοι δυνάστες της «τρόϊκας» με κύματα συκοφαντιών και λοιδοριών με στόχον ένα: Να καταληφθούμε από «ενοχές και φόβο», ότι σπαταλήσαμε και ξοδέψαμε πάνω από τις δυνάμεις μας και γι' αυτό χρεωκοπήσαμε. Αυτή είναι η πάγια συνταγή των τοκογλύφων και των «οικονομικών δολοφόνων». Αυτούς θέλουμε να αποκρούσουμε. Με αυτούς, ναι, είμαστε σε σύγκρουση. Με τους κλέφτες και τους ψεύτες. Το 2009 είχε η χώρα μας χρέος 129% επί του ΑΕΠ. Μας κατέβασαν τους διακόπτες της χρηματοδότησης. Το 2014 είχαμε χρέος 176% επί του ΑΕΠ. Μας υπεδέχθησαν στις αγορές πανηγυρικά και με ανοιχτές αγκάλες και μας δάνεισαν γιατί είμαστε καλά παιδιά. Πότε έλεγαν αλήθεια; Ας σταθεροποιηθούν επί τέλους. Όχι τόσο απροκάλυπτα να μας δείχνουν ότι είναι διεθνείς αγύρτες, κλέφτες, λωποδύτες, άρπαγες και τσαρλατάνοι, οικονομικοί δολοφόνοι στο τέλος της δράσης τους.

Η ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟ είναι και δηλώνει την ένωση δημοκρατικών δυνάμεων για να αγωνισθούν στον πολιτικό στίβο με όραμα μια Πατρίδα Ευρωπαϊκή, ελεύθερη και ανεξάρτητη, αξιόπιστη και ισχυρή, με ένα Λαό δημιουργικό, ευημερούντα και αξιοπρεπή.

Είμαστε ένα κόμμα Πατριωτικό, Δημοκρατικό και Λαϊκό με πνεύμα μεταρρυθμιστικό και ριζοσπαστικό, μέσα στο πλαίσιο της πολιτισμικής μας παράδοσης και των επιταγών των καιρών.

Ενώσαμε τις δυνάμεις μας με κόμματα όπως τη «Νέα ΜΕΡΑ» του Χρήστου Ζώη, το «Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος» του Νίκου Νικολόπουλου, το «ΠΑΤΡΙΔΑ» του Παναγιώτη Ψωμιάδη, τη «Δημοκρατική Αναγέννηση» του Στέλιου Παπαθεμελή, και πολλές άλλες αξιόπιστες και έγκυρες συλλογικότητες και προσωπικότητες, για να οργανώσουμε την αντίστασή μας κατά της «τρόϊκας» για να συναντηθούμε με όλους τους Έλληνες, υπό τον ελάχιστο κοινό παρονομαστή της «αντιμνημονιακής» πάλης. Και να προχωρήσουμε στη σύνταξη και εφαρμογή ενός Σχεδίου Εθνικής Οικονομικής και Κοινωνικής Ανασυγκρότησης.

Επιδιώκουμε να καλύψουμε το εύρος μιας παράταξης, κατά τη συμβατική τυπολογία, από τη Δημοκρατική Δεξιά μέχρι την Πατριωτική Κεντροαριστερά. Θέλουμε να εκφράσουμε τη Λαϊκή Δεξιά, το Πατριωτικό και Κοινωνικό Κέντρο, και τις πατριωτικές δυνάμεις της Κεντροαριστεράς.

Απευθυνόμαστε σε όλους του Έλληνες, ανεξαρτήτως πολιτικών καταβολών και «χθεσινών» κομματικών προτιμήσεων ή καθηλώσεων, και τους ζητούμε να συστρατευθούν μαζί μας για να βγούμε από την κρίση και να οικοδομήσουμε μαζί τη μεταμνημονιακή Ελλάδα. Μας ενώνει η Πατρίδα. Προέχει ο ενωτικός πατριωτικός δεσμός, παρά τα κομματικά δεσμά. Η Ελλάδα και οι Έλληνες αξίζουν ένα καλύτερο αύριο, ανάλογο της ιστορίας και του πολιτισμού τους.

Πρόταγμά μας είναι η Εθνική Ανεξαρτησία και η Κοινωνική Αξιοπρέπεια. Και η διατήρηση της πολιτισμικής μας ταυτότητας, όπου δεσπόζουσα θέση κατέχει η Ορθοδοξία, μαζί με την ομότιμη αρχή της ανεξιθρησκείας.

Θέλουμε να προσκαλέσουμε και να υποδεχθούμε «όσους Έλληνες», που έλεγε και ο Ίων Δραγούμης όταν οργάνωνε τον Μακεδονικό Αγώνα. Τους πατριώτες, τους δημοκράτες, τους πεινώντες και διψώντες, τους πονεμένους, τους πικραμένους, τους οργισμένους και αγανακτισμένους, τους ελπίζοντες ακόμη, όσο απογοητευμένοι και αν είναι από τους «κυβερνώντες» και τους «μνημονιολάτρες», τους αλαζόνες και τους επηρμένους, που ενώ μας γδέρνουν με τους φόρους και τα «χαράτσια»,  μας σκοτώνουν με το πετσόκομμα των μισθών και των συντάξεων, με την ανεργία και τα λουκέτα στα μαγαζιά μας, μας κόβουν τα φάρμακα και τον γιατρό, μας κάνουν την πατρίδα μας «φόρου υποτελή» και υπό Ευρωζωνική αρμοστεία, την ίδια στιγμή τολμούν χωρίς αιδώ να μας ζητούν να τους δοξάσουμε ως ευεργέτες και διασώστες μας. Έλεος!

Υπογράψαμε την Ιδρυτική Διακήρυξή μας διαδηλώνοντας πίστη στην Πατρίδα και τον Λαό. Θέλουμε να μείνουμε στην Ευρώπη-Ευρωζώνη και στο Ευρώ. Όμως, όχι «πάση θυσία». Είμαστε έτοιμοι, ώριμοι και αποφασισμένοι να κάνουμε τα πάντα για να αποφευχθεί η επιχειρούμενη ολοκληρωτική θυσία του λαού και η απειλούμενη εξαφάνιση του Έθνους μας. Αντίσταση μέχρι θανάτου. Να ξέρουν οι επιχειρούντες σήμερα την Γενοκτονία των Ελλήνων και την ανθρωπιστική κρίση, και οι όποιοι κυβερνώντες συνεργοί τους, θα τύχουν της ανελέητης Θείας δίκης. Ο οικουμενικός πολιτισμός, και το Πανανθρώπινο δίκαιο που ισχύει από τότε που επικράτησαν τα κηρύγματα και η ηθική διδασκαλία του Ελληνοχριστιανισμού, πριν αναθεωρηθεί από τους άπληστους της «θεολογίας» του ληστρικού κέρδους, του νεοφιλελευθερισμού και της παγκοσμιοποίησης, τιμωρεί αφεύκτως και απαραγράπτως τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Προτεραιότητά μας είναι η εκσυγχρονισμένη και καινοτόμος πρωτογενής παραγωγή, η δευτερογενής παραγωγή, μεταποίηση και βιοτεχνία, η στήριξη της οικογενειακής επιχείρησης και η αξιοποίηση στο maximum των πτυχιούχων και μεταπτυχιακών και διδακτόρων νέων μας. Να μην αυτοεξορισθούν. Να δουλέψουν εδώ και να κάνουν έρευνα και δημιουργία εδώ στον τόπο τους.

Μόλις έρθουμε σε θέση κρατούσας γνώμης και απόφασης θα καταργήσουμε το «χαράτσι»-φόρο κατοχής ακίνητης περιουσίας και σε κάθε περίπτωση θα αγωνιστούμε για την κατάργηση του άθλιου, παράνομου και αντισυνταγματικού ΧΑΡΑΤΣΙΟΥ επί των ακινήτων. Θα σταματήσουμε τους διωγμούς του «φορολογικού Νέρωνα», τουτέστιν της τρόϊκας και δήθεν των επιχωρίων κυβερνώντων, σε βάρος των Ελλήνων μικροεπαγγελματιών. Η μεσαία τάξη είναι η κολώνα της Δημοκρατίας. Χωρίς αυτήν δεν υπάρχει Δημοκρατία.

Οι εγγεγραμμένοι στις λίστες Χριστοφοράκου, Λαγκάρντ, OFFSHORE, ΜΚΟ, εξαγωγέων συναλλάγματος, κατόχων λογαριασμών στην Ελβετία και σ' όλες τις τράπεζες του εξωτερικού, καθώς και των «κοτερατζήδων» ή των ιδιοκτητών διαμερισμάτων ή επαύλεων στο Λονδίνο, στη Νέα Υόρκη, με δηλωθέντα «μηδενικά εισοδήματα» θα ελεγχθούν και θα παραπεμφθούν στη Δικαιοσύνη. Όπως, και ιδιαιτέρως, οι τραπεζίτες που έδιναν αφειδώς και ασυστόλως δάνεια (αγύριστα) στους εαυτούς τους, όπως αναφέρει και καταγγέλλει στη Βουλή ο Εισαγγελέας του Οικονομικού εγκλήματος. Η κάθαρση που γεννήθηκε και «υμνήθηκε» σ' αυτόν τον τόπο, θα καταλάβει τη θέση της ατιμωρησίας και της «συγκάλυψης» που επιχειρείται σήμερα.

Στα εθνικά θέματα, προτάσσεται η ανασύνταξη της πολιτικής μας συνείδησης, σκέψης και δράσης που θα εγγυάται την εθνική υπερηφάνεια, την εθνική ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα. Η εξακολουθητική ενδοτικότητα δεν είναι μια δήθεν «διαλλακτική» Εξωτερική Πολιτική. Είναι πονηρία, δειλία, ατιμία και σταδιακή «παράδοση». Αυτό το έθνος-κράτος να ξέρουν όλοι, φίλοι και εχθροί, ότι κατοικείται από Έλληνες ελεύθερους και όχι εθελόδουλους. Το 1821 κάναμε την επιλογή μας. Και είναι αμετάκλητη. Παρά τα αποπλανητικά «κηρύγματα» των εθνοκτόνων και εθνομηδενιστών της παγκοσμιοποίησης, των ατζέντηδων, των πρακτόρων της τοκογλυφίας και των πάσης φύσεως «πεμπτοφαλαγγιτών». Είμαστε όρθιοι. Μένουμε Έλληνες.

Με βάση τα δεδομένα που εκθέσαμε παραπάνω καθώς και τις δραματικά συσσωρευμένες αβεβαιότητες, σχετικά με την ίδια την τύχη της ΕΕ και - κατά μείζονα λόγο - της Ευρωζώνης, κατερχόμεθα στον στίβο των Ευρωεκλογών με τις εξής επεξεργασμένες (που τις καταγράφουμε συνοπτικά) θέσεις:

Πρώτα η Ελλάδα.

Ναι στην Ευρώπη (ΕΕ και Ευρωζώνη).

Ναι στο Ευρώ.

Ναι στη μεγάλη αναθεώρηση.

- Για τη δημιουργική «συνομοσπονδιακή» Ένωση που θα προστατεύει τα ανεξάρτητα έθνη-κράτη, πολιτισμούς και οικονομίες, στο πλαίσιο ενός ευρύτερου Ευρωπολιτισμού και μιας πιο βαθειάς πολυτομεακής Ένωσης.

- Η οικονομική Ένωση θα πρέπει να χαρακτηρίζεται και να ορίζεται από πνεύμα και πολιτικές οικονομικής αλληλεγγύης, κατά το πρότυπο της FED των ΗΠΑ, με οργάνωση μιας αναπτυξιακής παραγωγικής διαδικασίας και εξορθολογισμό στη σχέση της ενδοευρωπαϊκής παραγωγής προς την ενδοευρωπαϊκή κατανάλωση. Οδηγός ενεργείν πρέπει να είναι το ότι: i) η Ευρώπη φτωχαίνει, ii) η Ευρώπη δεν παράγει και iii) η Ευρώπη γηράσκει. Επ΄αυτών να αναληφθεί άμεση δράση τώρα. Στίβος μάχης και όργανο λήψεως αποφάσεων, το Ευρωκοινοβούλιο (και όχι ο «Λεβιάθαν» της γραφειοκρατίας των Βρυξελλών).

Ναι στη «μικρή αναθεώρηση» ήτοι, στην αναδιαπραγμάτευση του χρέους της Ελλάδας και των μνημονιακών βαρών που εξοντώνουν οικονομία και λαό. Η πολλαπλώς ομολογημένη μη βιωσιμότητα του χρέους καθιστά επιτακτική την ανάγκη της αναδιαπραγμάτευσης. Και για οικονομικούς-τραπεζικούς λόγους. Ας εννοήσουν κάποτε οι τραπεζίτες ότι δεν είναι ούτε προς το συμφέρον τους να έχουν σιδηροδέσμιο τον πλανήτη ολόκληρο - πολλώ δε μάλλον μία μικρή σε οικονομικό μέγεθος χώρα - σε σιδερένια τοκογλυφικά δεσμά. Οι λαοί πεθαίνουν έτσι. Και νεκροί λαοί δεν εισφέρουν τίποτα στους τραπεζίτες. Η εικονική πραγματικότητα του πλούτου από χρέη που δεν μπορούν να καταβάλλουν πλέον οι δουλοποιημένοι οφειλέτες δεν ωφελεί ούτε τους δανειστές. Καταστρέφει το ίδιο το χρηματοπιστωτικό σύστημα. Το πρόβλημα το έχει λύσει ο Σόλων ήδη από το 600 π.Χ. Το ίδιο ήταν και τότε. Μόνον που οι άρχοντες δανειστές τότε  ήσαν πιο ευφυείς από τους σημερινούς τραπεζίτες και εκαταλάβαιναν το συμφέρον τους που περιείχετο  στη Σεισάχθεια του Σόλωνα.

Η βάση-πρόταση της αναδιαπραγμάτευσης είναι: Ό,τι συνεφωνήθη στο Λονδίνο το 1953 για τη διαγραφή-ρύθμιση του χρέους της Γερμανίας ή κάτι ανάλογο. Της Γερμανίας που μας έσφαξε, μας έκαψε, μας άρπαξε το βιός μας, μας χρωστάει το κατοχικό δάνειο.

Τα επιστηρικτικά της διαπραγμάτευσης επιχειρήματά μας είναι:

-     Ουδείς υποχρεούται εις τα αδύνατα. Η ένσταση του  Μενίππου: «Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος».

-    Απρόοπτη μεταβολή των συνθηκών.

-    Ο εξ οικείου πταίσματος ζημιούμενος, ου δοκεί ζημιούσθαι.

-   Pacta sunt servanda, ναι, αλλά όχι όταν οι συμφωνίες και οι υπογραφές έχουν τεθεί «με το πιστόλι στον κρόταφο». Και

-   Κατάσταση ανάγκης.

Αυτά είναι ιεροί νόμοι. Απαράγραπτοι και αιώνιοι. Ισχύοντες πάντα και κατά πάντων.

 

Εν κατακλείδι και μ' άλλα λόγια:

Μια Χώρα οδηγείται σε ανθρωπιστική κρίση και γενοκτονία. Ένας λαός πεθαίνει. Δεν μπορεί να θυσιασθεί χάριν των τόκων των τοκογλύφων. Όλοι οι νόμοι και όλα τα δίκαια από συστάσεως κόσμου δεν το επιτρέπουν. Είναι πανάρχαιοι και παγκόσμιοι νόμοι, αυτοί τους οποίους επικαλούμεθα. Ενσωματωμένοι στο Ευρωπαϊκό και Διεθνές Δίκαιο σήμερα.

Κλείνω με μια φράση του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ : «Εκεί έξω υπάρχει ένα βουνό απελπισίας, μα μέσα στο στήθος μας υπάρχει ένας βράχος ελπίδας».

 

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς. Έχετε πίστιν. Στην ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟ!

Βρείτε μας

facebook twitter