Ένωση για την πατρίδα και τον λαό - Επίσημος Ιστότοπος

Επικοινώνηστε μαζί μας

30-03-2014 Ομιλία Βύρωνα Πολύδωρα στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ

ΙΕ΄ ΠΕΡΙΟΔΟΣ

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΣΥΝΟΔΟΣ Β΄

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ  ΡΙΣΤ΄

Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Τραγάκης): Κύριε Πολύδωρα, είχε ζητήσει πιο πριν το λόγο ο Πρόεδρος κ. Καμμένος. Βέβαια, εσείς να διευκρινίσω ότι δικαιούστε το ήμισυ του χρόνου του πρώην Προέδρου της Βουλής.

Θα παρακαλούσα τον κ. Καμμένο να με αφήσει να δώσω τον λόγο για πέντε λεπτά στον κ. Πολύδωρα. Ό,τι πει ο κ. Καμμένος.

ΒΥΡΩΝ ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: Εγώ να φύγω τότε.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Τραγάκης): Γιατί να φύγετε, κύριε Πρόεδρε; Ίσα-ίσα.

ΒΥΡΩΝ ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: Γιατί έτσι είναι το ύφος του Προεδρείου.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Τραγάκης): Όχι, κύριε Πρόεδρε, δεν το δέχομαι αυτό. Εγώ εφαρμόζω τον Κανονισμό.

ΒΥΡΩΝ ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: Δεν ήταν εδώ ο Πρόεδρος, όταν εγώ ζήτησα το λόγο.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Τραγάκης): Τον λόγο έχει ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος της Ένωσης για την Πατρίδα και τον Λαό, ο κ. Πολύδωρας.

ΒΥΡΩΝ ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: Κυρίες και κύριοι Βουλευτές, χρωστώ μία απάντηση προς τον κ. Βορίδη ή προς όσους είχαν την ίδια άποψη. Εγώ προέβαλα το επιχείρημα ότι πρόταση μομφής κατά του Υπουργού, της μονάδος, πριν από την παρέλευση του εξαμήνου από την προηγηθείσα πρόταση μομφής κατά της Κυβερνήσεως, επιτρέπεται, εφόσον έχει προκύψει οψιγενές θέμα που αφορά αποκλειστικά έναν Υπουργό. Τέτοια οψιγενή θέματα υπάρχουν εδώ στο νομοσχέδιο. Είναι καινούργια περίπτωση και αφορά τον έναν Υπουργό.

Όσον αφορά το επιχείρημα ότι έτσι θα ακυρώναμε τη λειτουργία της Βουλής ή θα καταστρέφαμε τη χώρα, γιατί κάθε λίγο θα κάναμε μία πρόταση μομφής κατά ενός άλλου Υπουργού, αυτό κρίνεται από το πολιτικό ήθος που ορίζει ισορροπίες. Συγκεκριμένα, θα εξετίθεντο εκείνοι οι οποίοι θα έκαναν καταχρηστική άσκηση αυτού του δικαιώματος.

Επί του θέματος που συζητούμε, θέλω να σας πω ότι πολυτελώς και καταχρηστικώς το επιγράφουμε ως νομοσχέδιο και πολύ ναρκισσιστικά ως πολυνομοσχέδιο. Αυτά είναι ευφημισμοί αυταρέσκειας. Δεν είναι νομοσχέδιο, ούτε πολυνομοσχέδιο. Κατά τη λογία έκφραση, είναι λίθοι και πλίνθοι και κέραμοι ατάκτως ερριμένοι. Δηλαδή, μπορεί να θεωρηθεί ότι είναι και ριπές κατά πασών των τάξεων, καθ' όλου του λαού, γιατί έτσι έκρινε η τρόικα.

Αυτό φαίνεται κι από τη νομοτεχνική διάταξη, αυτό λέει το νομοσχέδιο, μετά από το κεφάλαιο ενός τίτλου. Κάθισα και το διάβασα από τις 02.00΄ τη νύχτα μέχρι τις 11.00΄ το πρωί. Είναι διακόσιες σελίδες το σώμα του νομοσχεδίου, διακόσιες σελίδες η αιτιολογική έκθεση και περισσότερες από διακόσιες σελίδες μία άλλη αθλιότητα που λέγεται, κατά αμερικανιά, «εργαλειοθήκη».

Πώς τα ανέχεστε αυτά, κύριοι συνάδελφοι Βουλευτές; Ορολογίες, ακατανόητα, ακατάληπτα, προκλητικά, εντός παρενθέσεως μες στον νόμο "toolkit", εργαλειοθήκη κ.λπ. Αυτά είναι βαρβαρισμοί. Έπρεπε να τα απορρίπτει, να τα αποβάλλει, υπέρ της ελληνικής και υπέρ της εθνικής αξιοπρέπειας για τη λεπτομέρεια του λόγου, η Ελληνική Βουλή.

Προσπάθησα να ερμηνεύσω το οψιγενές που σας είπα προηγουμένως. Ένα από τα οψιγενή είναι το σκανδαλώδες της δυνατότητας στο Ταμείο να πωλεί μετοχές των τραπεζών που κατέχει, που θα προχωρήσουν στην κεφαλαιοποίηση, κάτω από την τιμή των μετοχών. Εάν αυτό δεν είναι σκάνδαλο και ποινικό αντικείμενο πρώτου μεγέθους, διερωτώμαι τι είναι; Και θα το ψηφίσουμε αυτό; Θα το ψηφίσετε; Δεν θέλω να πιστεύω ότι θα το ψηφίσετε αυτό το άρθρο, αυτή την πρόνοια, την κακουργηματική διάταξη δηλαδή, παρά τις προειδοποιήσεις.

Διερωτώμαι γιατί το κάνουν αυτό. Βρήκα κάποιες προσεγγίσεις από την ανάλυση της κυρίας Παπαρήγα. Πάλι δεν πείθομαι. Διότι έχουν τριάντα τέσσερα εκατομμύρια αγελάδες στην Ευρώπη. Εμείς έχουμε ογδόντα πέντε χιλιάδες. Μέχρι και η διπλανή Βουλγαρία έχει τετρακόσιες πενήντα χιλιάδες και παραπάνω η Ρουμανία - που είναι μέσα στην επιδικία - η οποία έχει ένα εκατομμύριο αγελάδες. Μα τόσο πολύ τους κόφτει για τις ογδόντα πέντε χιλιάδες και για τους τέσσερις ή πέντε χιλιάδες εναπομείναντες αγελαδοτρόφους; Διερωτώμαι, τόση απληστία;

Δεν είναι έτσι, είναι κάτι χειρότερο. Αυτό ήθελα να σας πω. Είναι έμπρακτη ταπείνωση ενός λαού. Μας ταπεινώνουν. «Όχι, δεν είστε άξιοι να φάτε και να πιείτε γάλα με θρεπτικές ουσίες, καθώς μάλιστα χρωστάτε και είστε και τεμπέληδες και μπαταχτσήδες».

Μάλιστα υπάρχουν κυβερνητικά παπαγαλάκια που το λένε. Κι όχι μόνο κυβερνητικά αλλά άκουσα κι από τον ΣΥΡΙΖΑ για την υπαιτιότητα του λαού στη δημιουργία του χρέους. Υπαίτιος ο λαός! Δεν έχουν ακούσει στην πολιτειολογία, στο Συνταγματικό, αυτοί του London School of Economics και του Harvard, ότι υπάρχει ένα τεκμήριο, ένα αμάχητο τεκμήριο, το τεκμήριο της αθωότητας του λαού και της ανευθυνότητας του λαού; Ανεύθυνος δεν είναι μόνο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ή ο ανώτατος άρχων, ανεύθυνος είναι και ο λαός, με το τεκμήριο της αθωότητας. Ένας λαός θα ψηφίσει - δεν ξέρω αν θα είναι αποτελεσματικός ή αν ευστοχεί - αλλά από εκεί και ύστερα την ευθύνη την έχουν οι κυβερνώντες.

Λένε λοιπόν: «Δεν είστε άξιοι για καλό ψωμί. Θάνατος στα αρτοποιεία!». Αδιαφορούν και επιστρατεύουν μάλιστα και τον κοινωνικό αυτοματισμό, δηλαδή τον κοινωνικό κανιβαλισμό, και λένε: «Βαράτε τα αρτοποιεία γιατί το πουλάν και ακριβά», το φθηνότερο ψωμί στην Ευρώπη! «Δεν είστε άξιοι για γάλα φρέσκο. Είναι κι ακριβό». Λέει ο Υπουργός Ανάπτυξης: «Είναι το τρίτο ακριβότερο στην Ευρώπη». Ψεύδεται! Η Ελλάδα έχει 13% ΦΠΑ γάλακτος, 0% ΦΠΑ η Αγγλία, 4% η Ισπανία κι η Πορτογαλία. Άσε τι γίνεται στις ζωοτροφές. «Δεν είσαι ικανός για φάρμακα καθαρά. Θάνατος στους φαρμακοποιούς! Πρέπει να είναι στα σούπερ μάρκετ». Τί είναι αυτά;

«Δεν είσαι ικανός για εξασφαλισμένο βιβλίο για ένα λογοτέχνη, για ένα φιλόλογο, να γράψει και να έχει ένα μίνιμουμ τιμής εκδόσεως, για να αμειφθεί και εκείνος που έκανε πνευματικό κόπο». Όχι! Αυτή είναι η ταπείνωση.

Και λένε, κύριε Πρόεδρε - το απέσυραν, θα το φέρουν σε άλλη ευκαιρία - «δεν είσαι ικανός για να τρως καθαρό παρθένο ελαιόλαδο. Πρέπει να τρως νοθευμένο μοναχά, διότι τόσο σου ταιριάζει, καθώς είσαι ένας οφειλέτης, χρωστάς στα αφεντικά». Και αυτά θα τα αποδεχθούμε;

Και θα λέει ότι ήταν διαπραγμάτευση επτά μηνών; Έλεος! Ήταν παραδοχή με δόσεις! Ήταν παράδοση με δόσεις! Ήταν υποχώρηση με δόσεις! Καμμία διαπραγμάτευση δεν έγινε και ο Θεός να βάλει το χέρι του!

Όσον αφορά τα φωτοβολταϊκά για την ενέργεια, έγινε ό,τι έπαθαν και οι φθηνοί ομολογιούχοι. Επενδύσεις, λένε! Μα, έρχονται τα κοράκια, τα λεγόμενα «vulture funds», τα επενδυτικά «γυπόρνια», και τα «distress funds», να πάρουν από τους απελπισμένους.

Διάβαζα προχθές ότι ογδόντα πέντε άνθρωποι στον πλανήτη, σε κορυφές εταιρικών πυραμίδων, κατέχουν πλούτο όσο τριάμισι δισεκατομμύρια κόσμος. Όσο ο μισός πληθυσμός του πλανήτη! Δεν θα πείτε κανένα «όχι»; Θα καταστραφεί ο πλανήτης και ο πολιτισμός, λέει η NASA.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Χρήστος Μαρκογιαννάκης): Παρακαλώ, συντομεύετε, κύριε Πρόεδρε.

ΒΥΡΩΝ ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: Και δεν θα πείτε ένα «όχι» για την τιμή της Ελλάδος; Για τη σωτηρία της Ελλάδος;

Τελειώνω με δύο παρατηρήσεις. Μέσα σε όλον αυτό τον ορυμαγδό, πυροβολούν - βομβαρδισμένο τοπίο - όλες τις τάξεις: γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς, όλα τα ταμεία. Καταδικάζουν και το ΝΑΤ με τους ναυτεργάτες, γιατί λένε ότι δεν θα το ενισχύσουν. Και πώς θα ζήσουν τριακόσιες χιλιάδες ναυτεργάτες; Και θέλουμε να είμαστε και πρωταθλητές στη ναυτιλία! Είναι σοβαρά πράγματα αυτά; Και μετά από δύο μέρες θα φέρουν νομοσχέδιο, όπως μου καταγγέλλουν, για τη ναυτιλία.

Ασφαλώς και θα διακόψω την ομιλία μου γιατί δεν έχω χρόνο και βλέπω την ανελαστικότητα του Προεδρείου.

Όμως, μπορούμε να πούμε - αφού ευχαριστήσω και για την ανοχή - ότι πρέπει να συμβάλλει η Ελλάς, αυτή η Βουλή, έστω αυτή η Κυβέρνηση, σε ένα «όχι» που θα αποσκοπεί σε ευρύτερους και υψηλότερους στόχους. Να αποφευχθούν οι κοινωνικές εξεγέρσεις, γιατί δεν τους έχω εμπιστοσύνη. Μπορεί να το έχουν προγραμματισμένο και να αλληλοσφαγούμε εδώ μέσα. Και το «όχι» γίνεται, εγείρεται, διαμορφώνεται, μόνο όταν μιλήσεις για τον λαό. Και δεν πρέπει να φανταζόμαστε ότι ο λαός είναι κάποιος πολτός. Ο λαός έχει τάξεις, έχει κατηγορίες, έχει επαγγέλματα, έχει συντεχνίες. Όλα αυτά αποτελούν κοινωνικές και ιστορικές κατακτήσεις. Θα ήθελα να σας δω κάπου να μιλάτε για τον λαό και να δράτε ανάλογα.

Ασφαλώς και καταψηφίζουμε. Όμως, αυτό είναι το έλασσον. Αυτό που μετράει είναι η ανάλυση που συνοδεύει την αρνητική μας ψήφο.

Σας ευχαριστώ.

Βρείτε μας

facebook twitter