Ένωση για την πατρίδα και τον λαό - Επίσημος Ιστότοπος

Επικοινώνηστε μαζί μας

Αποστολή σε φίλο

Για να προτείνετε το παρακάτω προϊόν παρακαλώ συμπληρώστε την φόρμα.

Τα πεδία μαρκαρισμένα με (*) είναι υποχρεωτικά.Ομιλία του Γραμματέα Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας κ. Νίκου Χριστοδουλόπουλου για θέματα Άμυνας

Κυρίες και Κύριοι Σύνεδροι,

Φίλοι και Φίλες,

που είστε σήμερα μαζί μας για να παρακολουθήσετε τις εργασίες του Ιδρυτικού μας Συνεδρίου και ελπίζω σύντομα να αποφασίσετε να γίνετε ενεργά μέλη της Νέας ΜΕΡΑς!

Θα σας αναπτύξω τις θέσεις της Νέας Μεταρρυθμιστικής Ανασυγκρότησης σε θέματα των ΕΔ και ΣΑ.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις και το προσωπικό τους, αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας. Κανείς δεν μπορεί να το αρνηθεί αυτό. Μόνο που η πολιτική αλλά τελευταία και η στρατιωτική ως φαίνεται ηγεσία, το ενθυμούνται μόνο κατά την έκδοση Ημερησίων Διαταγών, με αφορμή κάποια επέτειο!

Απαξιώνοντας με οποιοδήποτε τρόπο τις ΕΔ και τα ΣΑ, απαξιώνεται η αποτρεπτική ικανότητα της πατρίδας μας καθώς και το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών. Kαι αυτό διότι:

Όταν φθάνουμε στο σημείο η δομή και η λειτουργία των ΕΔ σχεδόν να υπαγορεύεται από την ΤΡΟΙΚΑ για εξοικονόμηση οικονομικών πόρων,

Όταν περικόπτονται υπέρμετρα οι μισθοί και οι συντάξεις του προσωπικού των ΕΔ και ΣΑ και μάλιστα αναδρομικά,

Όταν νέοι οικογενειάρχες Αξιωματικοί και Υπαξιωματικοί, λόγω περικοπών μισθών, δανείων και ανεργίας συζύγων, φθάνουν στο σημείο να αυτοκτονούν, αφήνοντας πίσω τους μικρά παιδιά, επειδή δεν μπορούσαν να τα αντικρύσουν,

Όταν πρώην Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων αλλά και άλλοι ανώτατοι αξιωματικοί με άρθρα τους ή δια των ΜΜΕ προειδοποιούν για τους κινδύνους που ενέχει η διαμορφούμενη σήμερα κατάσταση,

Όταν με πρωτοφανή για τα Ελληνικά μεταπολεμικά δεδομένα πραγματοποιούνται ανά την Ελλάδα συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας Αποστράτων αλλά και εν ενεργεία Αξιωματικών (με στολή, αλλά και χωρίς) όλων των Κλάδων των ΕΔ και ΣΑ, διαμαρτυρόμενοι πρωτίστως για τη διατήρηση της Εθνικής μας Κυριαρχίας καθώς και για την ασφάλεια της χώρας μας,

Όταν τα βάρβαρα οικονομικά μέτρα, που κατ' επιταγή της ΤΡΟΙΚΑ επιβλήθηκαν μονομερώς, χωρίς ουσιαστική διαπραγμάτευση, έχουν άμεση επίπτωση στο προσωπικό και στο αξιόμαχο των Ε.Δ και Σ.Α., θέτουν σε κίνδυνο την Εθνική Κυριαρχία αλλά και την ασφάλεια της χώρας,

Όταν με ακατονόμαστα παζάρια μειώνουν τους εισαγόμενους στις στρατιωτικές σχολές κατά 30% χωρίς καμία σχετική μελέτη, ενώ στις πανελλήνιες η αντίστοιχη μείωση είναι 6% όταν μάλιστα με την ανεργία νέων πτυχιούχων ξεπερνά το 50% αυτών,

Όταν ο τελευταίος παραδίδων ΥΕΘΑ «κληροδότησε» στον σημερινό 817 εκκρεμείς φακέλους με ακόμα περισσότερες δυσλειτουργίες από έλλειψη αποφάσεων,

Όταν με κάθε νέα περικοπή στην υλικοτεχνική υποστήριξη των ΕΔ και των ΣΑ, την ίδια μέρα γίνεται το «θαύμα» και οι αρμόδιοι Υπουργοί προσπαθούν να πείσουν ότι αυτές οι περικοπές δεν έχουν κάποια επίπτωση στην Αμυντική ικανότητα της Χώρας, καθώς και στην ασφάλεια των πολιτών,

Όταν η εμπιστοσύνη στην Ιεραρχία, δηλαδή προς αυτούς που τους εκπροσωπούν και έχουν υποχρέωση θεσμικά και ηθικά να λύνουν τα προβλήματά τους, μειώνεται συνεχώς,

Τότε κάτι δεν πάει καλά σ αυτή τη Χώρα και κάποιοι αντί να ανησυχούν, προσπαθούν να πείσουν ότι όλα τα μέτρα που επιβάλλονται, τα κάνουν για το καλό μας.


Ο κύριος λόγος που η Χώρα μας οδηγήθηκε στη σχεδόν άνευ όρων υποταγή σε ξένα κέντρα αποφάσεων που επιβουλεύονται την Εθνική μας κυριαρχία, είναι η έλλειψη από ετών, ενός εθνικού στρατηγικού σχεδίου το οποίο θα εξυπηρετούσε αποκλειστικά τα συμφέροντα της πατρίδος στο σύνολό τους.

Με άτολμες ενέργειες, χωρίς μακρόπνοο εθνικό στρατηγικό σχέδιο αλλά και με κομματικές παρεμβάσεις για προσωρινό κομματικό όφελος, οδήγησαν την κατάσταση στο σημείο που βρίσκεται σήμερα και τείνει να εξελιχθεί προς τα χειρότερα.

Αυτό που επιβάλλεται να γίνει είναι μια ριζική μεταρρύθμιση στις Ένοπλες Δυνάμεις, προκειμένου αυτές να καταστούν ικανές να αντιμετωπίσουν τις διαρκείς απειλές των γειτόνων, πόσο μάλλον τώρα που δεν γίνεται να αποκρύπτεται ο τεράστιος πλούτος των θαλασσών και του υπεδάφους μας.

Αναλογίζεστε πως θα εξασφαλίσουμε την εξόρυξη για τα ελληνικά συμφέροντα με εξασθενημένες ΕΔ;

Θέματα που απασχολούν και συζητούνται ευρέως στους κόλπους των ΕΔ, της ΕΛΛΑΣ, του Λιμενικού και Πυροσβεστικού Σώματος είναι:

Η αποκατάσταση των αδικιών και η εδραίωση της αξιοκρατίας σε όλες τις βαθμίδες, προκειμένου τα στελέχη των ΕΔ και ΣΑ να αισθάνονται ασφαλή σε ότι αφορά στην επαγγελματική τους εργασία και εξέλιξη, η οποία πρέπει να στηρίζεται αποκλειστικά στα ουσιαστικά και τυπικά τους προσόντα, στην προσωπική τους απόδοση, στην ανιδιοτέλειά τους και στην προσήλωσή τους στο καθήκον και στη νομιμότητα.

Η Ελληνική Αμυντική βιομηχανία, αυτή δηλαδή που στήριξε μέχρι τώρα τις Ελληνικές ΕΔ δεν πρέπει να συρρικνωθεί ή να κλείσει με διαδικασίες τύπου ΕΡΤ, διότι αυτή πονά τις ΕΔ και όχι οι ξένοι προμηθευτές. Αντίθετα, θα πρέπει να αναπτυχθεί σε όλους τους τομείς και να προσαρμοσθεί στις αμυντικές ανάγκες της Χώρας αλλά και ειδικά των ΕΔ της. Προμήθειες υλικού που μπορούν να επιτευχθούν από την εγχώρια παραγωγή, θα συμβάλουν στην καταπολέμηση της ανεργίας που έχει καταντήσει η σύγχρονη μάστιγα ειδικά της νεολαίας μας, που αναγκάζεται να μεταναστεύσει προς εύρεση εργασίας.

Το ευαίσθητο θέμα του «ΓΕΝΟΥΣ» όσον αφορά στην εισαγωγή σπουδαστών στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Απαιτείται η επαναφορά του καθεστώτος που ίσχυε, διότι η εισαγωγή αλλογενών στα ΑΣΕΙ, εκτός από εθνικές έχει και πολιτικές διαστάσεις, με απρόβλεπτες για το μέλλον μείζονες εθνικές προεκτάσεις.Η συνεχής πραγματική εκπαίδευση προσωπικού στα σύγχρονα μέσα και τις τεχνολογίες, με διαρκείς επιμορφώσεις και όχι συνεχώς εκπαίδευση στα «χαρτιά».

Η εξέλιξη του στρατιωτικού προσωπικού, σε όλες τις βαθμίδες, θα πρέπει να είναι Αξιοκρατική, με διαφανείς διαδικασίες και να αποφασίζεται αποκλειστικά από ένστολους, με αντικειμενικά προσδιορισμένα κριτήρια.

Ο επαναπροσδιορισμός του μισθολογίου των στρατιωτικών των ΕΔ και ΣΑ με σύνταξη μισθολογίου που να ανταποκρίνεται στα καθήκοντα, στη μόρφωση, την επικινδυνότητα και την αποστολή που ανατίθεται να φέρουν εις πέρας όλα τα στελέχη των ΕΔ και ΣΑ. Δεν είναι δυνατόν ο ΒΜ του Ανθυπολοχαγού και αντιστοίχων να είναι μικρότερος από αυτόν του πρωτοεισερχόμενου Μουσικού των Κρατικών Ορχηστρών! (886 ευρώ ο ΒΜ του εισαγωγικού βαθμού του προσωπικού των κρατικών ορχηστρών και 875 ευρώ ο ΒΜ του Ανθυποσμηναγού που χειρίζεται όχι βιόλα αλλά πολεμικό Α.Φ!)

Η αναβάθμιση των Σωμάτων Ασφαλείας, που αποτελούν τον κύριο άξονα της εσωτερικής ασφάλειας για την προστασία των πολιτών καθώς και τον μοχλό πρόληψης και καταστολής κάθε εγκληματικής πράξης. Η επί έτη υποβάθμιση του ρόλου των ΣΑ και ο κομματισμός, έχει οδηγήσει τα ποσοστά της εγκληματικότητας στη χώρα μας αρκετά υψηλά σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες και οδήγησε σε έξαρση το φαινόμενο της αθρόας παράνομης μετανάστευσης, που συνεχώς αυξάνεται και λαμβάνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις..

Οι βασικοί άξονες της πολιτικής μας πρέπει είναι:

Η αναβάθμιση της οργανωτικής και επιχειρησιακής λειτουργίας του στρατεύματος στις σύγχρονες ανάγκες.

Η εξάλειψη του κομματισμού.

Η δημιουργία ενός στρατού, μικρότερου αριθμητικά, µε μεγαλύτερη ισχύ, πιο ευέλικτου, ταχύτερης αντίδρασης, υψηλής εκπαίδευσης και ετοιμότητας, με εκσυγχρονισμό στην οργάνωση και διοίκηση που να αποτελεί βασικό παράγοντα αποτροπής και εγγύησης

Το ηθικό και η πειθαρχία που αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο ενός άριστα οργανωμένου και αξιόμαχου στρατεύματος και τα οποία δεν επιβάλλονται ούτε με ευχές ούτε με διαταγές.

Η προώθηση μέτρων για καλύτερες συνθήκες διαβίωσης του στρατιωτικού, όλων των βαθμών, αλλά και του πολιτικού προσωπικού καθώς και η αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας.

Η εξέταση μέτρων για επίλυση προβλημάτων του πολιτικού προσωπικού.

Η αναβάθμιση εκπαίδευσης των στελεχών στα ΑΣΕΙ, τη ΣΕΘΑ και τη Διακλαδική Σχολή Πολέμου με δυνατότητα αναγνώρισης των πτυχίων τους ως μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών.

Η καθιέρωση του θεσμού της Αμυντικής Χορηγίας από την Ομογένεια ή επιφανείς Έλληνες επιχειρηματίες της Χώρας ή του εξωτερικού, με σκοπό τη συγκέντρωση κεφαλαίων τα οποία θα τίθενται σε ειδικό λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος και θα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά και μόνο για την χρηματοδότηση αμυντικών προμηθειών και των ΕΔ.

Η Νέα ΜΕΡΑ,

σχεδιάζοντας την μετά τα μνημόνια εποχή, υπόσχεται να παρουσιάσει ένα ρεαλιστικό και υλοποιήσιμο σχέδιο παραγωγικής και θεσμικής ανασυγκρότησης της πατρίδας μας, για περήφανες και αποτελεσματικές ΕΔ και ΣΑ, προκειμένου να αρθούν όλα τα επώδυνα μέτρα και να αποκατασταθούν στο μέτρο του δυνατού όλες οι αδικίες που επιβλήθηκαν στους πολίτες, από τις κυβερνήσεις του ευρωραγιαδισμού.

Κλείνοντας, θα ήθελα να σας υπενθυμίσω τα λόγια ενός σεμνού και αδέκαρου Στρατηγού και πατριώτη πρωθυπουργού, του επονομαζόμενου Μαύρου Καβαλάρη, του Νικόλαου Πλαστήρα που είχε πει:

Όποιος βλέπει την Πατρίδα του να καταστρέφεται και μένει Αδρανής, είναι το ίδιο σαν να την καταστρέφει ο ίδιος!